Geslaagd finaleweekend Open Toernooi Zevenhoven

Het finaleweekend op het Open Toernooi Zevenhoven begint traditiegetrouw al op de vrijdagavond. Naast het volle tennisprogramma vond er een huldiging plaats voor de Open Toernooi Commissie i.v.m. de uitverkiezing Toernooi van het jaar en stond de geslaagde feestavond op het programma.

Op de zondag vonden de finales plaats en met veel 3 setters werd dit een lange, maar bijzonder succesvolle dag. Het publiek was massaal opgekomen waardoor het terras al snel vol zat en de sfeer goed te noemen was.

In de hoogste categorie, de 5, werd de finale in de heren enkel gespeeld tussen Nieuwvener Luke van Veen en Sander van der Wilt uit Mijdrecht. Nadat van der Wilt de eerste set naar zich toetrok kwam Van Veen eind 2de set sterk terug waardoor na 2 uur spelen een beslissende 3de set de beslissing moest brengen. Hier pakte Van der Wilt al snel een kleine voorsprong maar was het Van Veen die de langste adem had en uiteindelijk de partij met 4-6 7-5 7-5 naar zich toetrok.

In de gemengd dubbel 5 werd er in een pouletje gespeeld. Op zaterdag viel hier al de beslissing en wisten Jeroen Pathuis en Suzan Aantjes het toernooi te winnen.

De dames dubbel 5 finale ging tussen Sophie Konings/Anke Steffers en Ilonka Wijfje-Lek/Suzan Aantjes. Nadat het laatstgenoemde geroutineerde duo de eerste set naar zich toetrok met 6-4 vond er een ommekeer plaats in de wedstrijd. Sophie Konings en Anke Steffers wonnen de 2de set met 6-4 en bleken in de 3de set een maatje te groot en wonnen uiteindelijk de beslissende set met 6-1.

Het klapstuk van de dag was zoals altijd de heren dubbel 5 finale. Na een sensationele opkomst met fakkels zouden Gijs Odijk/Ludo Pistorius  het gaan opnemen tegen de nummers 1 geplaatst Bart Leliveld/Hein Leliveld. De neven Leliveld schoten uit de startblokken en binnen een mum van tijd trokken zij de eerste set naar zich toe. De 2de set werd uiteindelijk een stuk spannender, maar Bart en Hein Leliveld bleken dit toernooi een maatje te groot en wonnen verdiend met 6-1 6-3.

De finaledag werd gefilmd door RTV Lokaal en in de loop van de week zal een filmpje online komen.

De uiteindelijke winnaars in de verschillende categorieën van het Open Toernooi Zevenhoven zijn geworden:

HE5: Luke van Veen

HD5: Bart Leliveld/Hein Leliveld

DD5: Sophie Konings/Anke Steffers

GD5: Jeroen Pathuis/Suzan Aantjes

HE6: Jan van Verseveld

HD6: Dave van der Lek / Daan van der Pijl

DD6: Brigitte Voorn / Francis Voorn

GD6: Daan van der Pijl / Larissa Vork

HE7: Paulus Pieterse

HD7: John de Groot / Hein Sassen

DE7: Mariska van der Ploeg

DD7: Lydia Mulder / Petra Vermeulen

GD7: Ryan van Nieuwburg / Lianda van Lammeren

HD8: Melvin van de Hoven / Tom Verhaar

DD8: Rowanne Angenent / Jeanine Bosman

GD8: Piet Brouwer / Lotte Brouwer

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.