Jeu-de-boules baan

Het bestuur is blij te melden dat de jeu-de-boules baan in gebruik genomen is! Vanaf nu kan de baan afgehangen worden via de KNLTB ClubApp. 

De baan is al een paar weken klaar voor gebruik. Echter moest er vanwege alle Corona regels goed nagedacht worden over hoe verantwoord te kunnen starten. Dit is vanuit het bestuur samen met Kees Voorn uitgewerkt. Kees zal vanuit LTVZ het gebruik van de jeu-de-boules baan (mede) begeleiden en als aanspreekpunt fungeren.

Ondanks dat er nog geen versoepeling voor sporten in het vooruitzicht is, heeft het bestuur besloten de baan toch open te stellen. In eerste instantie alleen voor LTVZ-leden. Leden van LTVZ kunnen zonder verdere kosten onbeperkt van de baan gebruik maken. Dit moet (vooralsnog) door af te hangen met de Clubapp. Wanneer het vanuit de Corona maatregelen toegestaan is, zal er door het bestuur gestart worden met de communicatie naar alle inwoners van Zevenhoven en Noordeinde.

Vanaf nu is in de ClubApp een nieuwe baan zichtbaar: Baan 7 (jeu-de- boules), zie afbeelding. Wanneer de baan wordt gereserveerd, kan er een uur gespeeld worden. 

Net zoals dit nu bij tennis mogelijk is, kan als lid van LTVZ een introducé meegenomen worden naar de jeu-de-boules baan. De eerste keer is gratis, voor een 2e en 3e keer wordt een kleine vergoeding gevraagd. Voor de jeu-de-boules baan is dit 2 euro. Betaling kan eenvoudig via de QR-code die in en op het clubhuis te vinden is. Wanneer een introducee of ieder ander geïnteresseerde vaker wil spelen kan hij of zij zich voor 15 euro per jaar aanmelden als jaarintroducé. Hierover volgt later meer informatie.

  • Ook bij het spelen van jeu-de-boules gelden er ook Corona regels. Zie hiervoor het Protocol Verantwoord Sporten van de Nederlandse jeu-de- boules bond en het Reglement jeu-de-boules Zevenhoven op deze site. Naast de Corona regels zijn de voornaamste regels bij het spelen van jeu- de-boules:
  • Houdt anderhalve meter afstand. Dit is bij jeu-de-boules nog lastiger dan bij tennis. Daarom geldt dat er voorlopig slechts met 2 personen tegelijk gespeeld mag worden, zonder aanwezig publiek.
  • Roken en open vuur zijn in de nabijheid van de jeu-de-boules baan ten strengste verboden. Dit vanwege de aanwezigheid van een gasleiding.
  • Alcoholische dranken zijn niet toegestaan bij de jeu-de-boules baan. Zodra het vanuit de Corona maatregelen weer mag is het nuttigen van alcohol alleen toegestaan op het terras voor het clubgebouw.
  • Jeu-de-boules spelers kunnen op dezelfde wijze als de leden van LTVZ gebruik maken van het clubhuis (toiletten, bar, keuken, terras). Ook van jeu-de-boules spelers wordt verwacht dat ze netjes en verantwoord omgaan met alles wat er in en rond het clubhuis staat.

We hopen dat het spelen van jeu-de-boules uiteindelijk voor velen in Zevenhoven veel gezelligheid en sportiviteit brengt!