Competitieregels

Er doen elk jaar veel competitieteams mee aan de KNLTB-competitie. Om een goede balans te houden tussen vrijspelen en meedoen aan de competitie, en om er voor te zorgen dat er geen problemen ontstaan met het vinden van invallers, zijn er binnen LTVZ een aantal regels vastgesteld:

  • Heren- en damesteams bestaan uit 5 of 6 vaste spelers, óf uit 4 vaste spelers en (minimaal) 1 of 2 vaste reserves. Gemengd teams bestaan uit 6 vaste spelers, óf uit minimaal 4 vaste spelers en minimaal 2 vaste reserves;
  • In de najaars- en wintercompetitie mag je voor maximaal één team uitkomen. In de voorjaarscompetitie mag je voor twee teams uitkomen mits het gaat om één recreatieteam en één ander team. Als je op vrijdagavond competitie speelt mag je niet ook nog in een ander team spelen.
  • Bij over inschrijving voor een competitiesoort neemt het bestuur een beslissing over de in te schrijven competitieteams.

Er zijn huishoudelijke regels vastgesteld voor alle competitieteams die voor LTVZ uitkomen. Die zijn in een overzicht opgenomen dat beschikbaar is in het clubhuis en bij de aanvoerders van de competitieteams.