LTVZ Clubkampioenschappen 2022

Tussen de zomervakantie en de najaarscompetitie staan bij LTVZ de clubkampioenschappen op het programma: jeugd en volwassenen tegelijk, verspreid over 2 weken.

Groene en Gele jeugdleden speelden hun enkels & dubbels verspreid over het toernooi. Rood & Oranje hadden samen op woensdagmiddag de voorrondes gespeeld en de finalisten speelden hun laatste partij op de finale zondag. Dubbels werden ingedeeld door de jeugdcommissie zodat de koppels zo gelijkwaardig mogelijk waren. Dit maakte de wedstrijden leuker. Bij de jeugd wordt dit al jaren zo gedaan, dit jaar waren de volwassenen aan de beurt!

Alle LTVZ leden, inclusief zomerleden, werden uitgenodigd zich in te schrijven voor de clubkampioenschappen: enkels, dubbel en/of mix. In de uitnodiging stond het verzoek vooral géén dubbel of mixmaatje in te vullen maar ‘maatje gezocht’ aan te vinken. Op een kleine groep enkelspeelsters na werd er vooral gedubbeld en gemixt: 16 HD koppels, 14 DD koppels en 23 mix koppels. Van de 53 koppels hadden er 7 koppels om verschillende redenen zelf hun maatje ingevuld. We wisten nog niet precies hoe het zou uitpakken maar er waren duidelijk meer inschrijvingen dan in 2019.

Toen begon de voorpret, een brede clubkampioenschappen commissie had aan de hand van een systeem de indeling gemaakt. Zo werd de indeling zo willekeurig mogelijk, als toevallig geijkte koppels toch bij elkaar kwamen te staan werd er wat geschoven maar verder niet. Poules werden vervolgens door de wedstrijdcommissie gemaakt en online gezet.

Snel daarna werden de eerste appjes verstuurd: hé tennismaatje! Gaan we nog een keer trainen?
Of aan elkaar vragen: met wie ben jij? Maar ook: ik ben met … ken jij hem/haar een beetje? Of koppels die zich echt even aan elkaar moesten voorstellen voor de wedstrijd.
En dan de wedstrijden; in tegenstelling tot andere jaren wisten we nu niet hoe de wedstrijden zouden verlopen. Laat staan wie clubkampioen zou worden. Het systeem had goede matches gemaakt, er zijn heel wat, uren durende, 3-setters gespeeld. Ook kortere wedstrijden natuurlijk, maar des te meer tijd was er dan om je nieuwe maatje met een drankje beter te leren kennen. Niet alleen de wedstrijden waren verrassend en meer uitdagender, ook het drankje na afloop was zeer geslaagd. Er viel veel meer te kletsen met een nieuw maatje die je nog niet kende, dit heeft er voor gezorgd dat er heel wat late maar zeer gezellige avonden waren.
Het weer was tijdens onze clubkampioenschappen bijna perfect zodat deze 2 weken met een geslaagde BBQ kon worden afgesloten. Het team aan lotenverkopers lieten op de finaledag geen toeschouwer of speler voorbijgaan zonder ze een stapel loten te verkopen, dus alles bij elkaar was het een geslaagde week. Natuurlijk zijn er leerpunten, bijvoorbeeld t.a.v. de planning (samengestelde koppels kenden elkaars verhinderingen bijvoorbeeld niet) maar daar gaan we d.m.v. een enquête nog naar vragen, alsook een algemene beoordeling van de opzet.

Wij merken als vereniging nog steeds de gevolgen van dit geweldige toernooi. Spelers weten elkaar veel gemakkelijker te vinden om met elkaar te tennissen, maar spreken elkaar ook meer aan. In gesprekken in de weken na het toernooi ging het over: “die meiden kende ik niet maar die zijn ook zó gezellig” of “ik heb eigenlijk nog nooit met de mix meegedaan maar dat kunnen we best nog een keer doen” en “ik wist wel wie mijn maatje was, maar kende hem helemaal niet, ik wist niet dat hij zo goed kan tennissen” etc. Ook zijn nieuwe spelers aan vrijspeelgroepjes en competitieteams toegevoegd.

Voor de volledigheid de finalisten van de volwassenen op een rijtje:

HD A
1. Damin Boon & Seb Tesselaar
2. René Bon & Ronald van Zwieten

DD A
1. Jonie van Capel & Soraya Verhaar
2. Kate Clarke & Betsie van Noorden

GD A
1. Ruud Bos & Betsie van Noorden
2. Remco Kragtwijk & Kate Clarke

HD B
1. Frank Mollers & Paul Putman
2. Stan Brouwer & Nick Mooren

DD B
1. Tessa van Eijk & Angela Sassen
2. Marije van Capel & Marijke Kat

GDB
1. Stan Brouwer & Esmee Bos
2. Arjan Bosman & Romi Tromp

Zoals eerder genoemd hadden onze jeugdleden tijdens de clubkampioenschappen ook hun best gedaan. Ook bij de jeugd gaat het vooral om de gezelligheid en was het een goede kans om weer te oefenen voordat de competitie van start zou gaan.
13 Rode en 8 Oranje kinderen hebben op woensdagmiddag de voorrondes gespeeld. Tijdens de afsluiting op woensdag kreeg iedereen een medaille voor zijn/haar inzet en werden de finalisten genoemd die op finale zondag tegen elkaar mochten. Rood 2 en Rood 1 speelden hun wedstrijden op centre court (de minibaan) bij de uitpuilende tribune, onder leiding van onze trainer Gilbert. De Oranje finale werd ook begeleid door Gilbert en was een fanatieke bloedserieuze aangelegenheid. Raf en Sam lieten zien dat er meer nodig was dan alleen de bal terugspelen, ze lieten elkaar alle hoeken van de baan zien. Uiteindelijk was Sam de sterkste.
De Groene en Gele jeugdleden hadden hun wedstrijden gedurende de week gespeeld. Het waren allemaal heel sportieve en gezellige wedstrijden. In de enkels hadden de jongens en meiden elkaar onderling afgemat. In de mix was er geen onderscheid tussen de jongens en meiden (net als bij de competitie). De volgende spelers mochten tijdens de prijsuitreiking hun beker ophalen . De meesten bleven ook gezellig eten bij de BBQ.

GD 17
1. Esmee Bos & Stijn de Boer
2. Jessie Aartman & Jack Schoonewolf

Groen JE 14
1. Stanley Rijlaarsdam
2. Jens Hoogervorst

Groen Enkel J/M
1. Liam de Groot
2. Kick van der Meer
1. Feline Schuurbiers
2. Tessa van den Bos

Oranje
1. Sam Schoonewolf
2. Raf Aartman

GD 14
1. Stanley Rijlaarsdam & Eva Wennekes
2. Britt Kragtwijk & Lina van der Meer

ME 14
1. Britt Kragtwijk
2. Lina van der Meer

Groen Mix
1. Rosalyn van Hezik & Feline Schuurbiers
2. Tessa van den Bos & Kyra Schiebroek

Rood 1/2
1. Liz Mur
2. Cody den Heeten
1. Stan Jordens
2. Stef Hoogenboom