Verslag Jeugd Clubkampioenschappen 2021

41 jeugdleden hebben in november gestreden om de LTVZ clubkampioenschappen. 

Op woensdag 10 november startte de jongste Rode jeugd met de voorronden in 3 categorieën: Rood 1, Rood 2 en de oefencategorie. Uit de 5 jongens in Rood 1 kwamen 2 finalisten: Kevin van den Bos en Sam Schoonenwolf, finalisten in Rood 2 waren Casper Kamerling en Cody Den Heeten. In de oefencategorie speelden 7 meiden die voor het eerst wedstrijden gingen spelen – dat ging zo goed dat ze volgend jaar vast echt mee kunnen doen! Rode wedstrijden worden normaal gesproken gespeeld om wie het eerst 7 punten heeft, tijdens de finales van de clubkampioenschappen wordt om 2 x 7 punten gespeeld – aan de uitslagen is te zien hoe spannend het was: Kevin van den Bos – Sam Schoonenwolf: 6-7, 7-5, 7-5 en Casper Kamerling – Cody Den Heeten: 6-7, 7-4, 7-4.

Een week later werden de voorrondes voor Oranje gespeeld, jongens en meiden door elkaar. De finalisten waren Liam de Groot en Kick van der Meer. De dubbel finale zou op finale zondag tussen Tessa van den Bos & Feline Schuurbiers en Bas Wennekes & Stijn van Leeuwen gaan. Ook de Oranje enkel finale was heel spannend tussen 2 goede vrienden. Bij Oranje wordt gespeeld met deuce-winnend punt, in 4 van de 7 games was dat aan de orde. De uitslag was in de enkel Liam de Groot – Kick van der Meer: 4-3 en in de dubbel Tessa van den Bos & Feline Schuurbiers – Bas Wennekes & Stijn van Leeuwen: 4-1

Gedurende de week werden de wedstrijden in de andere onderdelen gespeeld: Groen enkel, een gecombineerde Groen + Geel t/m 14 mix, Enkel t/m 14 jaar, Enkel t/m 17 jaar, Mix t/m 17 jaar. 

De 2 poulewinnaars van Groen waren Lina van der Meer & Kick van der Meer. Nadat Kick tegen zijn vriend had gespeeld in Oranje mocht hij dus tegen zijn zus aantreden in de Groene finale ,die Lina heeft gewonnen met 1-4, 4-2, 7-1. Uiteindelijk heeft Kick samen met Levi de Groot wel de Groen/Gele dubbel gewonnen van Jens Hoogervorst & Eva Wennekes (1-4, 4-0, 7-4). De Gele enkel t/m 14 jaar was helaas door een blessure al eerder beslist.

In alle dubbel categorieën worden de koppels gemaakt door de jeugdcommissie – dit doen we om zoveel mogelijk gelijke koppels te maken voor de leukste wedstrijden. Zo speelden in de mix t/m 17 jaar de koppels Skye Tromp & Kim Verboom, Esmee Bos & Jessie Aartman, Stijn de Boer & Bastiaan van Dam en Jack Schoonenwolf & Luke Schoonenwolf. Jack & Luke wonnen de poule, Stijn en Bastiaan werden knap tweede.

Op de finalezondag speelde Stijn de Boer ook nog in de enkel t/m 17 tegen Jack Schoonenwolf, de uitslag was 6-2, 5-7, 10-7 waarbij Stijn de winnaar van de poule was en Luke Schoonenwolf tweede.

Behalve de spelers die al zijn genoemd waren er nog een aantal noemenswaardige spelers: Kyra & Rosalyn hebben samen meegedaan in de Groene categorie – voor hen een categorie hoger dan normaal – het ging ze heel goed af én het was heel gezellig. Lotte heeft zich ook meteen vol enthousiasme ingeschreven via toernooi.nl en heeft hele leuke wedstrijden gespeeld terwijl ze nog maar een paar weken op tennis zat! Net als Cody die zelfs de finale haalde! Lotte zou ook nog dubbelen met Stanley maar die is helaas geblesseerd uitgevallen – Britt was zo sportief om in te vallen om zo toch te kunnen dubbelen. De jongens uit Rood 1 hebben ook uitgeprobeerd om in Oranje mee te doen.

Onze jeugdspelers zijn natuurlijk het allerbelangrijkst tijdens zo’n toernooi maar zonder vrijwilligers gaat het ook niet. Dank jullie wel hoofdscheidsrechters René Bon & Sanne Brugman dat jullie er op de finale dag konden zijn, ook toen die ene bui voorbij kwam. Ook veel dank aan de ouders die hebben geholpen tijdens de verschillende voorrondes.

Dit zijn de LTVZevenhoven jeugd clubkampioenen van 2021:

  • Rood 1: Kevin van den Bos
  • Rood 2: Casper Kamerling
  • Oranje enkel: Liam de Groot
  • Oranje dubbel: Tessa van den Bos & Feline Schuurbiers
  • Groen enkel: Lina van der Meer
  • Groen + Geel t/m 14 mix: Levi de Groot & Kick van der Meer
  • Enkel t/m 14 jaar: Joep Aartman
  • Enkel t/m 17 jaar: Stijn de Boer
  • Mix t/m 17 jaar: Jack Schoonenwolf & Luke Schoonenwolf

De LTVZ clubkampioenschappen zijn in 2021 voor het eerst gespeeld in november! Alhoewel we over het weer niet konden klagen hopen we het volgend jaar gewoon weer rond week 35 te kunnen organiseren – graag ook met een gezellig vol terras.

LTVZevenhoven jeugdcommissie

Annet, Piroska, Soraya & Kate