Editie hittegolf – Clubkampioenschappen 2023

Alle finales zijn gespeeld, de winnaars zijn bekend en te vinden op toernooi.nl – veelal andere namen dan in 2022! Er waren in 2023 ruim 100 deelnemers (waaronder een aantal nieuwe (zomer)leden + nog 20 Rode & Oranje bikkels van de woensdagmiddag. Foto’s zijn te vinden op Facebook (albums).

De Rode & Oranje kinderen op woensdagmiddag 6 september waren de eerste die de zinderende hitte moesten trotseren. Zoals in de grafiek te zien is was het nooit eerder zo heet van 6 t/m 10 september! Het programma was ingekort en met sponzen en waterpistolen was het een hele gezellige middag. Renzo & Thijme, Liz & Florine, Fedde & Nick kwamen als winnaars uit de bus en hebben op zondag de finale gespeeld. Na vakkundige begeleiding  van onze nieuwe scheidsrechters Tessa & Jill kregen Thijme, Florine & Nick een beker voor de 1e prijs en hun tegenstander een beker voor de 2e prijs. De jeugdprijsuitreiking was aan het begin van de middag. Omdat de Geel tm 17 mix graag gewoon een echte 3e set wilden spelen was de prijsuitreiking voor de oudere jeugd iets later. In deze mix categorie waren 2 koppels met jongens en 1 koppel met de meiden Britt & Lina. In de laatste wedstijd kwamen de meiden voor maar waren het Jens & Luke die de poule hebben gewonnen. Luke werd ook 1e in de enkel en Jens 2e, Ruben en Matthijs waren de andere spelers in de jongens enkel poule. In de meisjes enkel t/ m 17 jaar vonden we het heel leuk te zien dat er ook een paar nieuwe deelnemers waren! Terra heeft de poule gewonnen. In Geel t/m 14 jaar hebben Liam & Tessa de A poule gewonnen, de winst in de B poule was voor Matthijs & Eva. In de Groene enkel categorie speelden 5 jongens uit hetzelfde team, bij de Groene dubbel wilde Renzo gelukkig met Sam meedoen om een even aantal te maken en dat ging heel goed! Raf & Thijme hebben de dubbel poule gewonnen. In de Groene enkel poule was Raf 1e en Sam 2e – de wedstrijd die zij op woensdag speelden heeft wel 2 uur geduurd! Het was weer 2 weken genieten om te zien hoe de kinderen van LTVZ samen tennissen. Jeugdleden mogen in week 38 iemand meenemen naar tennisles zodat ze hun enthousiasme met hun vrienden kunnen delen.

Ook voor volwassenen waren de weersomstandigheden pittig om in te tennissen. Er waren dan ook helaas een aantal slachtoffers waarvoor het niet verstandig was om verder te spelen. Net als bij de vorige clubkampioenschappen konden leden zich inschrijven voor een onderdeel waarna de koppels door de toernooicommissie werden samengesteld. Het zijn weer mooie matches geworden en na veel inspanning van de wedstrijdleiding om alle poules in te plannen was het weer een prachtig toernooi.  Zoals de meeste jaren waren er vooral dubbel (29 HD, 13 DD) en mix (27) koppels. Een klein aantal had zich in de enkel ingeschreven. Piroska won de dames poule van Kim & Lizet. Ons nieuwe lid Vincent won bij de heren van Jeroen die helaas te veel last had van de warmte. De finales waren tussen de volgende koppels waarbij eerstgenoemden hebben gewonnen: Seb & Frank hebben gewonnen van John & Remco, Robin & Paul van Tim & Jeroen (opgave door warmte), Nicole & Rosie van Sanne & Anita (opgave door warmte), Natacha & Andrea van Bernadet & Tanja en Senad & Jolanda van Martijn & Bernadet. Door het extreme weer (het was nog nooit zo warm van 6 t/m 10 september) waren alle wedstrijden echte slijtage slagen – complimenten voor alle spelers! Hoewel het beter is dan regen en het ideale omstandigheden waren voor de toeschouwers hopen we volgend jaar toch op iets lagere temperaturen.

Behalve tenniskampioenen waren er dit jaar ook quizkampioenen! Onze nieuwe bestuursleden Jonie & Marije hadden een zeer geslaagde en gezellige quiz gemaakt die op vrijdag na de traditionele BBQ werd gehouden (Jan bedankt voor het bakken!). Marije & Jonie zijn binnen het bestuur ‘team activiteiten’. Ondanks de omroep skills van team Ilona en deelname aan de polonaise voor extra punten waren de dames uit team Quiz’t niet te verslaan – zij wonnen de eerste prijs! Wellicht wisten zij de meeste mensen te raden uit de ronde ‘Wie ben ik?’ over LTVZ leden. De Golden Girls eindigde als laatste en genoten ter plekke van hun troostprijs.

Goed om te zien dat de verschillende leden van de club elkaar op allerlei manieren kunnen helpen waardoor de clubkampioenschappen echt een gezamenlijk feest zijn geweest voor alle leden! Het team dat de clubkampioenschappen heeft georganiseerd gaat zich ook specialiseren op dat gebied en zijn omgedoopt van wedsstrijdcommissie naar commissie clubkampioenschappen. Tijdens de prijsuitreiking is het team uitgebreid met Seb, Marijke & Jeroen dus dat belooft wat voor volgend jaar!