Eerste jeugd Stratentoernooi van LTV Zevenhoven

tennis stratenmiddag
Op woensdagmiddag 15 april hebben 50 basisschoolkinderen uit Zevenhoven meegedaan aan het eerste jeugd Stratentoernooi van LTV Zevenhoven. 8 aanvoerder uit het dorp hebben teams gemaakt met kinderen uit hun eigen straat of wijk. Deze kinderen, van 4 tot 12 jaar, met en zonder tenniservaring, hebben zich op hun eigen niveau ingezet voor hun eigen straatteam.

De teams hadden ieder een eigen kleur. Kinderen kwamen ook in die kleur kleding naar het tennispark. Deze zonnige middag begon met een estafette met het eigen team. Na de estafette werden de kinderen verdeeld naar hun eigen tennisniveau:
• De oudste LTVZ-kinderen hebben met steeds een andere partner dubbelpartijen gespeeld op baan 3 & 4. Dankzij onze twee scheidsrechters werd alles in goede banen geleid.
• De oudste groep introducees heeft op baan 2 onder goede begeleiding ervaren hoe leuk het is om te tennissen. Na wat essentiële uitleg en eerste oefeningen hebben ze met veel plezier het koningsspel gedaan. Na de pauze hebben ze ook een paar dubbelpartijtjes gespeeld.
• De jongere groep LTVZ-leden heeft samen met hun onervaren leeftijdsgenootjes wedstrijdjes gespeeld over de breedte van de tennisbaan. Er waren op baan 1 steeds 6 potjes aan de gang. Wie het eerst 7 punten haalde, had gewonnen. Dat duo verliet de baan en het volgende duo mocht weer beginnen.
• Tot slot nog de jongste groep: LTVZ leden en niet leden uit basisschool groep 1 & 2 hebben op onze minibaan tennisspelletjes gedaan en geoefend met het slaan van de bal.

Met rode wangetjes gingen de kinderen halverwege de middag naar binnen voor een ijsje en limonade. Tijdens de rustpauze waren er kleurplaten met het stratentoernooi-embleem. De stratenteams mochten samen kleuren en een naam verzinnen voor hun team voor de kleurwedstrijd. De naam van de winnende straat was De Vurige Rackets, met een bijbehorende vlammende kleurplaat. Deze zijn nog te bewonderen op het LTVZ tennispark.

Na de pauze werd er weer volop getennist op de verschillende niveaus. Terwijl aan het eind de punten werden geteld was er nog een gezamenlijk eindspel: rondje om de baan. Iedereen mocht meedoen of toekijken en hun team aanmoedigen. Het was een spannend spel en heel leuk om naar te kijken voor de kinderen en hun ouders. Onze beste speelsters en spelers hebben laten zien hoe goed zij al kunnen tennissen.

De jeugdcommissie van LTV Zevenhoven heeft deze middag met veel plezier voor alle kinderen georganiseerd. Veel dank aan alle kinderen voor het meedoen! Hopelijk tot een volgende keer.
Voor vragen en/of opmerkingen is de jeugdcommissie te bereiken via: jeugd@ltvzevenhoven.nl.

1 reactie

    • Saskia op 17 april, 2015 om 21:23

    Het was zeker een super geslaagde middag!! Jeugdcommissie bedankt voor de organisatie!!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.